Besplatna isporuka prevoz robe

Radno vreme Pon-Sub:7-20h Ned:7-15h

Telefon 011/3327-449

Okt 29

Hidroizolacija

Hidroizolacija

Najbolja stvar kod izolacije je što štiti vašu kuću - druga najbolja stvar je što štiti vaše finansije. Kada je postavite, izolacija povećava temperaturu doma, čini da farba traje duže, i smanjuje cenu računa za grejanje.

Bez obzira da li je postavljena unutra ili spolja, termoizolacija radi na isti način. Primarni razlog zašto je ljudi ugrađuju je da bi im se smanjio račun za grejanje tokom sezone. Pored toga, sa dobrom izolacijom vaš dom će leti biti hladniji, i duže će zadržavati prijatnu temperaturu. 

Termoizolacija služi za zadržavanje toplote. Iako vam u teoriji nudi sve za održavanje vašeg doma, u praksi ima nekoliko neprijatelja. Među njima se posebno izdvaja tečnost. Fasada se i stavlja da bi se što bolje zaštitili od atmosferskih padavina i klime. 

Hidroizolacija radi malo drugačije. Njen posao je da spreči ulazak vode i otkloni svu štetu koja proizilazi iz proboja tečnosti u stambeni objekat.

Hidroizolacija

Termoizolacija je učinkovita - ali ne može da zaustavi oštećenja nastala vodom. Malo šta može ugroziti kvalitet materijala vašeg doma kao što to može voda. Prokišnjavanje krova je malo kome alarm za uzbunu. Jednom kada se tečnost nakupi, kuća bukvalno počinje da se raspada. 

Kada se voda dugo zadržava, na površinama javlja se buđ i vlaga što ugrožava zdravlje ukućana. Dugotrajno zadržavanje vode dovodi do pucanja zidova i propadanja materijala i cigle. Sve napukline na zidovima su u 90% slučajeva uzrokovane vodom. 

Voda je glavni neprijatelj stambenih objekata - Zaustavite je hidroizolacijom... 

Hidroizolacija otklanja ove probleme. Kada postavite hidroizolaciju, ona pomaže da se voda ukloni i spreči njeno zadržavanje u zidovima. Pritom, hidroizolacija se ne postavlja samo kao rešenje na zidove, već se postavlja uvek u sistemima koji treba da spreče gomilanje vode. 

Takođe, hidroizolaciju možete stavljati kako na spoljašnje tako i na unutrašnje zidove. Time, vi ste dobili odličnu zaštitu od vode u svim delovima vašeg stambenog objekta. Hidroizolacija se postavlja brzo i jednostavno, a sa njom vaš objekat traje duže. Uz termoizolaciju, ona je najprostoji način da sačuvate zdravlje vaše porodice, kao i vaš novac na duge staze. 

Naravno, u teoriji sve to zvuči super - Pravo pitanje je kako se postavlja hidroizolacija. 

Ali, ako samo želite da uradite hidroizolaciju možete pozvati GoksBoje na 011/3327-449 i zakazati uslugu. Ukoliko još niste sigurni, upoznajte se još malo sa procesom postavljanje hidroizolacije.

Kako se postavlja hidroizolacija

Postavljanje hidroizolacije nije prekomplikovano - Ukoliko imate dobrog majstora. To je jedan od onih radova na kući koje nije preporučljivo raditi sam, makar ako niste upoznati sa njim od ranije. Postavljanje termoizolacije je nešto drugačije budući da treba da lepite ploče, što je posao koji možete i sami ponoviti kada vidite jednom kako se radi. Međutim, kod hidroizolacije je malo drugačije. 

Ovde morate da pazite mnogo više na to u kom je stanju stambeni objekat pre nego što krenete da radite. Negde će to uključivati minimalan rad, dok će negde to zahtevati ogromne napore da sanirate štetu. Tek onda možete da krenete da postavljate termoizolaciju. 

Kada se odlučite na ovaj poduhvat, možete krenuti u nabavljanje materijala i utvrđivanje štete.

Šta vam je potrebno da postavite hidroizolaciju

Prva stvar koju morate da kupite jeste materijal za hidroizolaciju. Ovaj materijal se može nabaviti u različitim pakovanjima, veličinama i težinama. Kod nas možete kupiti materijale za hidroizolaciju, a pojedinačne proizvode možete pogledati ovde: 

Pored toga što morate imati materijal za hidroizolaciju, morate kupiti i dodatne materijale za popravljenje i za sređivanje stambenog objekta. Ono što je toliko dobro kod farbanje fasade ili postavljanje termoizolacije jeste to što je to idealna prilika da sredite čitav stambeni objekat. 

Zato je toliko bitno da imate nekog ko je iskusan u ovom poduhvatu. Najvažnija stvar je da utvrdite kako i šta treba popraviti pre nego što krenete u postavljanje hidroizolacije. 

Šta treba da uradite pre postavljanje hidroizolacije

Šteta na koju treba da obratite pažnju može biti manje ili više očigledna. 

Prvo ćete pogledati stambeni objekat spolja. Očigledni problemi su prepuni oluci, oštećena fasada, vlaga, buđ, i napukline u zidovima. Isti tragovi će se naći i na unutrašnjim zidovima. Nakon toga ćete potražiti manje očigledne. To su vlažni i mokri zidovi, nemogućnost da se prostorije ugreju, kao i poseban miris koji se skuplja u prostorijama i koji se teško luftira. 

Ne sekirajte se ukoliko ste pronašli sve od navedenog u vašem domu. To se dešava češće nego obično i u većini domaćinstava. Najbitnije je da kada ih prepoznate znate šta treba da uradite da ih sanirate. 

Morate uzeti u razmatranje samo u kojoj se fazi nalazi vaš dom. Ukoliko pravite kuću od početka, onda ćete prvo stavljati hidroizolaciju iznutra. Ali, ukoliko imate već gotovu kuću mnogo je bolje da krenete da radite spolja.

Postavljanje hidroizolacije na spoljašnje zidove

Dve osnovne tačke za popravljanje su oluci i napukline u zidovima. Oluke možete i na kraju da sređujete, mada to možete uraditi i odmah, u zavisnosti od toga koliko posla imate. BItno je da ih očistite i otklonite sve što se u njima nalazi. 

Zatim, pređite na skidanje stare fasade i provere oštećenja zidova. Nekada zidovi potpuno propadnu pa ih je potrebno zazidati ili popraviti ponovo. Kada je zid čist i popravljen i na njemu nema nikakve nakupljenje tečnosti možete krenuti u stavljanje hidroizolacije. 

Jako je bitno da to radite kada je vreme toplo i uslovi povoljni. Nikada nemojte da stavljate izolaciju tokom zime, kasne jeseni, ili na početku proleća. Tada je još uvek previše vlažno i hidroizolacija se neće lepo primiti. 

Premažite hidroizolaciju preko zidova i ostavite da se osuši. Nakon toga, možete postaviti i druge slojeve izolacije ili uraditi fasadu. Razmislite o tome koliko novca imate i koliko su česte padavine kod vas. Sada ste spremni da pređete na unutrašnje prostorije.

Postavljanje hridoizolacije u unutrašnje prostorije

Kada uđete u prostorije možete očekivati da ćete naići na brojne probleme. Postavljanje hidroizolacije unutra je obično teži postupak nego stavljanje hidroizolacije spolja. Ovde morate da obratite pažnju na buđ, vlagu, i pukotine. 

Prednost je u tome što ćete ova tri rešiti u jednom postupku. Prvo ćete prosušiti ove prostorije i izluftirati ih. Nakon toga ćete ih ogletovati i skinuti svu vlagu i bluđ. Kada ste to uradili, možete da pređete na postavljanje hidroizolacije. 

Hidroizolacija se postavlja na gotovo isti način kao i spolja. Nezgodno možete biti sušenje hidroizolacije, jer biste tada trebali da boravite negde drugde. Sušenje se odvija relativno brzo i onda možete da ofarbate zidove. 

Posebno treba obratiti pažnju na krov i potkrovlje.To su dve posebno osetljive prostorije kojima treba posebna pažnja. Čak i ako ne uradite ništa drugo uvek morate da uradite njih. 

Sada možete da pristupite postavljanju hidroizolacije.

Uradite hidroizolaciju

Postavljanje hidroizolacije nije previše komplikovano kada imate dobrog majstora. GoksBoje vam mogu pomoći u tome - Pozovite 011/3327-449 i zakažite. 

Izolacija je dinar koji ste potrošili danas da biste uštedeli tri sutra. Zato sa njom ne možete da pogrešite, samo bez nje.